Kannanotot ja Oulun päivät

Oulu-seura toimii usein kantaaottavana kanavana. Se seuraa kaupunkikuvan kehitystä ja valmistelee lausuntoja sen muutoksista. Seura on useita kertoja ottanut kantaa vanhojen alueiden ja rakennusten kuten puu-Tuiran, Raksilan, Rantakadun ja Reinilän talon puolesta.

Oulu-seura osallistuu myös Oulun päivien järjestämiseen. Päivillä valitaan seuran toimesta vuoden oululainen, Etta. Oulun päivien aikana seura muistaa myös kaupungin vanhinta ja nuorinta asukasta.

Oulun päiviä alettiin viettää alunperin Oulu-seuran aloitteesta vuonna 1962. Vuodesta 1982 Oulun kaupunki on pääosin vastannut tapahtuman järjestelyistä.

Kävelyretket, muistomerkit ja julkaisut

Koivunen Hupisaari-retkeä vetämässä

Toimintansa alkuajoista lähtien Oulu-seura on järjestänyt kaikille avoimia kävelyretkiä. Retkien aikana osallistujilla on mahdollisuus tutustua Oulun historiaan ja nykypäivään asiantuntijoiden opastuksella.

Tärkeäksi on koettu myös oululaisten merkkihenkilöiden muistaminen. Oulu-seuran aloitteesta kaupunkiin on hankittu useita muistomerkkejä ja muistolaattoja sellaisten henkilöiden, yhdistysten ja tapahtumien muistoksi, jotka ovat olleet merkittäviä Oulun historiassa.

Pohjois-Pohjanmaan museoon on sijoitettu vuoden 1938 Oulun keskustaa esittävä pienoismalli, joka on valmistettu Oulu-seuran aloitteesta.

Monen muun kotiseutuyhdistyksen tavoin Oulu-seurakin on kerännyt perinnetietoa ja harrastanut julkaisutoimintaa. Seuran kokousten ja retkien yhteydessa on pidetty lukuisia Oulun menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen liittyviä yleisöesitelmiä.