Yhdistyksen kirjoja ja adresseja voi ostaa:

Puheenjohtaja Jarkko Välikankaalta
jarkko.valikangas@gmail.com
p. 0400 912 898Oulu-seura ry myy järjestämiensä valokuvanäyttelyiden kuvat kehyksineen halukkaille omakustannushintaan á 125,00 euroa.

Oulu-seura ry on yleishyödyllinen yhdistys ja ei ole alv-velvollinen. Tämän vuoksi kaikki hinnat ovat alv. 0%.


Ulla Haverinen, Kari Holma ja Terttu Välikangas Oulu-Seura 60 vuotta 1962-2022

Toimitus, johon ovat kuuluneet pj. Jarkko Välikangas sekä hallituksen jäsenet Ulla Haverinen, Kari Holma ja Terttu Välikangas, on toimittanut tämän Oulu-Seuran 60-vuotiskirjan. Se on jatkojulkaisu kirjoihin Lauri Cajan, Eino Snellman: Oululaista kotiseututyötä 40 vuotta, Oulu-seura 1962 – 2002 sekä Lauri Cajan, Satu Koho, Irma Kyrki, Eino Snellman: Uutta luoden, vanhaa vaalien. Oululaista kotiseututyötä 50 vuotta 1962 – 2012.

Hinta 30 euroa


Kari Sallamaa:
Maailma Ouluna. Atte Kalajoen elämä ja työt

Dosentti, kirjallisuudentutkija Kari Sallamaan kirjoittama kamarineuvos Atte Kalajoen elämäkerta Maailma Ouluna. Atte Kalajoen elämä ja työt tarkastelee kohdehenkilön vaiheita halki itsenäisen Suomen. Atte Kalajoki oli yksi Oulu-seuran perustajajäsenistä ja myöhemmin seuran kunniajäsen, merkittävä oululainen kulttuurihenkilö, kamarineuvos, filosofian tohtori h.c., joka toimi sodassa Mannerheimin henkivartijana ja myöhemmmin sanomalehtimiehenä, suomen kielen opettajana ja Oulun yliopiston apulaissihteerinä. Hän oli myös edelleen ilmestyvän, nyt jo yli 70-vuotiaan kulttuurilehti Kaltion ideoija, perustaja, pitkäaikainen päätoimittaja, taloudenhoitaja ja hallituksen kunniapuheenjohtaja. Teoksia Kalajoki julkaisi toistakymmentä ja kirjoitti niiden lisäksi kymmeniätuhansia juttuja sekä Panu-nimerkillä parituhatta pakinaa. Kalajoki oli paras vanhan Oulun historian, tarinoiden, talojen ja ihmisten tuntija ja perinteisen ympäristön suojelija. Teos on kovakantinen, siinä on 382 s. ja viitisenkymmentä mustavalkokuvaa. Valtioneuvosto hyväksyi teoksen Suomi100-juhlavuoden hankkeeksi.

Hinta 20 €


Ulla Pohjamo:
Esikaupunki moniäänisenä kulttuuriperintönä – Oulun Hietasaari

Hinta 20,00 €.


Johannes Snellman:
De Urbe Uloa: Oulun kaupungista

Teos sisältää näköispainoksen Johannes Snellmannin maisterinväitöskirjasta vuodelta 1737 sekä sen uuden suomennoksen. Teosta täydentää prof. Jouko Vahtolan laaja J. Snellmannin elämänvaiheita valaiseva osa.1700-luvun Oulusta ja sen asukkaista kertova teos on arvokas lahja kaikille Oulun historian ystäville.

Hinta 10 €


Lauri Cajan, Satu Koho, Irma Kyrki ja Eino Snellman:
Uutta luoden, vanhaa vaalien, Oululaista kotiseututyötä 50 vuotta 1962-2012

Oulu-seuran 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on laadittu historiikki, jonka ovat koonneet toimittaja Satu Koho ja kirjastonhoitaja Irma Kyrki. Kirjan pohjana on käytetty metsänhoitaja Lauri Cajanin ja asessori Eino Snellmanin kirjoittamaa 40-vuotishistoriikkia. Teos kattaa seuran monipuolisen ja laajan toiminnan ohella oululaista kulttuurihistoriaa henkilöineen, paikkoineen ja maisemineen. Kirjassa on myös edellisestä historiikista puuttunut henkilöhakemisto.

Hinta 10€


Oululaista kotiseututyötä 40 vuotta: Oulu-seura 1962-2002

Seuran työtä seikkaperäisesti valottava teos on mielenkiintoista luettavaa niin nykyisille kuin uusillekin seuran jäsenille ja kaikille kotiseututyöstä kiinnostuneille. Kirjoittajina ovat pitkään kotiseututyössä vaikuttaneet Lauri Cajan ja Eino Snellman.

Hinta 10 €


Samuli Paulaharju:
Kymmenen virran maata

Teos koostuu kahdestakymmenestä Samuli Paulaharjun kirjoituksesta, jotka liittyvät Ouluun, sen lähiseutuihin sekä laajemmin Pohjois-Pohjanmaahan. Kirjassa on runsas kuvitus, joka on pääosin kirjailijan kamerasta. Paulaharjun syntymän 120
-vuotisjuhlavuonna ilmestynyt teos kuuluu kaikkien Paulaharjun ystävien lukemistoon.

Hinta 10 €


Apteekkari Carl Alfred Halleen:
Runokokoelma, Diktsamling, v. 1907-1936

Hinta 10 €


Aili Maria Heikkinen:
Velhoperheen tarinoita

Lastenkirja.

Hinta 10 €


Adressit

Iso suruadressi
Pieni suruadressi
Iso iloadressi

Hinta 5 – 10 € / kappale, riippuen ostomääristä

Esim. 1 adressi á 10 euroa tai 10 adressia á 5,00 euroa, yhteensä 50,00 euroa.

Adresseissa Hilkka Inkalan meriaiheinen piirros Oulusta.