Pääsivu

Myytävää

Historiaa

Palaute

"Silimät söis mutta suu ei vejä"

Myytävät tuotteet:

Maailma Ouluna. Atte Kalajoen elämä ja työt (2017)

Maailma Ouluna kansiDosentti, kirjallisuudentutkija Kari Sallamaan kirjoittama kamarineuvos Atte Kalajoen elämäkerta Maailma Ouluna. Atte Kalajoen elämä ja työt tarkastelee kohdehenkilön vaiheita halki itsenäisen Suomen. Atte Kalajoki oli yksi Oulu-seuran perustajajäsenistä ja myöhemmin seuran kunniajäsen, merkittävä oululainen kulttuurihenkilö, kamarineuvos, filosofian tohtori h.c., joka toimi sodassa Mannerheimin henkivartijana ja myöhemmmin sanomalehtimiehenä, suomen kielen opettajana ja Oulun yliopiston apulaissihteerinä. Hän oli myös edelleen ilmestyvän, nyt jo yli 70-vuotiaan kulttuurilehti Kaltion ideoija, perustaja, pitkäaikainen päätoimittaja, taloudenhoitaja ja hallituksen kunniapuheenjohtaja. Teoksia Kalajoki julkaisi toistakymmentä ja kirjoitti niiden lisäksi kymmeniätuhansia juttuja sekä Panu-nimerkillä parituhatta pakinaa. Kalajoki oli paras vanhan Oulun historian, tarinoiden, talojen ja ihmisten tuntija ja perinteisen ympäristön suojelija. Teos on kovakantinen, siinä on 382 s. ja viitisenkymmentä mustavalkokuvaa. Valtioneuvosto hyväksyi teoksen Suomi100-juhlavuoden hankkeeksi.

Hinta 35 €

Uutta luoden, vanhaa vaalien (2012)

Oulu-seuran 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on laadittu historiikki, jonka ovat koonneet toimittaja Satu Koho ja kirjastonhoitaja Irma Kyrki. Kirjan pohjana on käytetty metsänhoitaja Lauri Cajanin ja asessori Eino Snellmanin kirjoittamaa 40-vuotishistoriikkia. Teos kattaa seuran monipuolisen ja laajan toiminnan ohella oululaista kulttuurihistoriaa henkilöineen, paikkoineen ja maisemineen. Kirjassa on myös edellisestä historiikista puuttunut henkilöhakemisto.

Hinta 25€

Valkovuokkojen villat (2007)

Arkkitehti Kaarina Niskalan kirja Valkovuokkojen villat. Toppilansalmen huvilat ja puutarhat kertoo vauraasta oululaisesta huvilayhdyskunnasta, joka syntyi Toppilan sataman yhteyteen 1800-luvun jälkipuoliskolla. Kirjassa kuvataan suomalaisen puutarhataiteen ja -harrastuksen kehitystä sekä noin kahdenkymmenen Toppilansalmen huvilan vaiheita vuosina 1880-1930. Kirjan runsas, aikaisemmin julkaisematon kuvitus sekä tutkimukseen perustuva tieto tekevät kirjasta erinomaisen kuva- ja lähdeteoksen. Kirjassa on kovat kannet, 208 sivua, yli 200 valokuvaa ja Niskalan laatimat karttapiirrokset huvilapalstoista.
LOPPUUNMYYTY!

Kakaravaara (2006)

Avojalakasen kakaravaaralaisen, kotikaupunginosansa asiantuntijan Timo Sarkkisen kirjoittama Kakaravaara-historiikki on seikkaperäinen kuvaus kaupunginosan vaiheista 1800-luvun alusta nykypäiviin saakka.

Hinta 5 €

De Urbe Uloa: Oulun kaupungista
(2000)

Teos sisältää näköispainoksen Johannes Snellmannin maisterinväitöskirjasta vuodelta 1737 sekä sen uuden suomennoksen. Teosta täydentää prof. Jouko Vahtolan laaja J. Snellmannin elämänvaiheita valaiseva osa.1700-luvun Oulusta ja sen asukkaista kertova teos on arvokas lahja kaikille Oulun historian ystäville.

Hinta 15

Kiikkusaarelta koko kaupunkiin - 90 vuotta
lastentarhatyön alkamisesta Oulussa
(1992)

Teos kertaa oululaisen lastentarhatyön historiaa lähes kokonaisen vuosisadan ajalta. Elise Lujalan tekemässä historiassa kuvauksensa saavat niin lastentarhatyön pioneerin Hanna Åströmin perustama Laskuniemen lastentarha, Nuorten Ystävien vuosikymmeniä jatkunut lastentarhatyö kuin kaupungin päivähoidon alkuvaiheetkin.

LOPPUUNMYYTY

Kymmenen virran maata (1995)

Teos koostuu kahdestakymmenestä Samuli Paulaharjun kirjoituksesta, jotka liittyvät Ouluun, sen lähiseutuihin sekä laajemmin Pohjois-Pohjanmaahan. Kirjassa on runsas kuvitus, joka on pääosin kirjailijan kamerasta. Paulaharjun syntymän 120
-vuotisjuhlavuonna ilmestynyt teos kuuluu kaikkien Paulaharjun ystävien lukemistoon.

LOPPUUNMYYTY

Oululaista kotiseututyötä 40 vuotta:
Oulu-seura 1962-2002
(2002)

Seuran työtä seikkaperäisesti valottava teos on mielenkiintoista luettavaa niin nykyisille kuin uusillekin seuran jäsenille ja kaikille kotiseututyöstä kiinnostuneille. Kirjoittajina ovat pitkään kotiseututyössä vaikuttaneet Lauri Cajan ja Eino Snellman.

Hinta 10 €

Adressi

Saatavana tekstein "muistoa kunnioittaen" ja "onnitellen" sekä blankona.
Oulu-seuralle adressin on tehnyt
Hilkka Inkala