Pääsivu

Historiaa

Palaute

Kävelyretket

Oulu-seuran näkyvin toimintamuoto ovat kävely-retket, joita on järjestetty lähes koko seuran 40-vuotisen toiminnan ajan. Alkuvuosina tutustuttiin kävellen esim. ydinkeskustan historiallisiin kortte-leihin tai kartoitettiin Oulujoen suiston rantoja. Nykyään n. kerran kuussa järjestettävät retket ovat useimmiten opastettuja tutustumiskäyntejä niin kaupungin vanhoihin kuin uusiin kohteisiin. Osallistujat, joita on enimmillään ollut parisen sataa, pääsevät moniin sellaisiinkin paikkoihin, joihin tavallinen kulkija ei muuten tule menneeksi, kuten tuomiokapituliin, lääninhallitukseen, Lasaretinsaareen tai kaupunginsairaalaan.

Retkistä tiedotetaan etukäteen seuran kotisivuilla (ajankohtaista) ja retkipäivänä Kalevassa Menot -palstalla.

Seuraavat kävelyretket/tutustumiskäynnit:

15.6. Oulun päivien yhteydessä järjestetään tutustumiskäynnit Oulun historiallisiin kouluihin.
Oulun Lyseo (per. 1874) ja Oulun Suomalainen Yhteiskoulu (per. 1902) ovat kaupungin vanhimmat suomenkieliset yliopistoon johtavat koulut. Molemmat toimivat perinteikkäissä koulurakennuksissa. Esittelyissä saamme tietoa näiden koulujen historiasta, nimekkäistä oppilaista ja nykypäivästä. Pääsemme myös tutustumaan arvokkaiden koulurakennusten sisätiloihin ja taideteoksiin.
Esittelyjen aikataulu lauantaina 15.6.2019:
klo 12-13 Oulun Suomalainen Yhteiskoulu, Maunonkatu 1 rehtori Riitta-Mari Punkki-Heikkinen
klo 14-15 Oulun Lyseo, Kajaaninkatu 3 emeritusrehtori Teuvo Laurinolli

29.6. kaikille avoin Retki Varjakan saareen.
Lähtö linja-autoaseman turistipaikalta klo 10.00
Kestoaika n. 4-5 h.
Ennakkoilmoittautuminen ehdottomasti bussin varauksen johdosta Mauno Heikkilälle s.postiin mauno.heikkila@pp.inet.fi tai puhelimella
040 028 2582.
Osallistumismaksu 10 € / henkilö.
PS. Otamme mukaan makkarat ja myös tulentekovälineet !

6.7. Kaikille avoin retki Kierikkikeskukseen
Lähtö linja-autoasemalta klo 10.00.
Kestoaika 5-6 h
040 028 2582.
Osallistumismaksu 10 € / henkilö.